Sültek - pecsenye, oldalas, pulyka, oldalas koszorú

Sült pecsenye - Kakastaréj szalonnával, zöldsalátával


Oldalas koszorú töltve mexikói párolt zöldséggel.

 Az oldalas 2 végét hústűvel összetűzni, középre megy a töltelék, sütőzacskóba sütni!. Töltelék: nyers sütnivaló kolbászt összekeverni csirkemájjal, nyers és főtt tojással, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és 2 evőkanál kukoricadarával,ami nagyon szépen összefogja a tölteléket. 
Íze szenzációs!

SÜLTOLDALAS töltve

Aki megkóstolja ezt sült oldalast, áradozni fog róla. Ünnepi ebédnek is tökéletes!
Hozzávalók
1,5 kg egyben hagyott sertésoldalas
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl víz
só, bors és a fokhagyma.
Töltelékhez
fél dl zsír
1 fej vöröshagyma aprítva
2 g fokhagyma szétnyomva
20 dk sertésmáj apróra vágva
4 db zsemle, v. pirítós kenyér beáztatva, kinyomkodva
2 egész tojás
fél tk. őrölt kömény
1 csokor petrezselyem felaprítva
só, bors
ha igényli akkor kevés zsemlemorzsa
Elkészítés
A húst egyben veszem meg és a hentessel a csont felett felszúratom, minél nagyobb zsebet készíttetek rá. Megmosom és a fenti fűszerekkel alaposan beízesítem. Félre teszem és közben elkészítem a tölteléket.
Zsíron megfuttatom a hagymát, ráteszem a májat és összesütöm. Ha kihűlt egy kicsit, a jól kinyomkodott zsemléket, petrezselymet, tojásokat és a többi fűszert hozzáadom. Jó alaposan összedolgozom és az oldalasba vágott résbe beletöltöm. Nem kell nagyon feszesre tömni. Ha elkészültem vele akkor a rést hústűvel zárom. A kimaradó tölteléket a hús mellé halmozom. Aláöntöm a vizet, fóliával jól lezárom és előmelegített 200 C° -s sütőben puhulásig párolom, majd fedetlenül 180 C°-n pirosodásig sütöm. Ha kihűlt a csontok mellett remekül szeletelhető!


Sült pulyka falatok, sült zöldségekkel (zeller, cukkini, padlizsán, karalábé)










Megjegyzések