CITROMOS FAGYLALT

Hozzávalók:
4 dl kókusztej
4 púpos evőkanál stivia ( vagy porrá őrölt eritrit stb)
1-2 bio citrom, leve és héja
A legjobb a magasabb zsírtartalmú 400ml es konzerv kókusztej a regenoros fagylaltokhoz. Mindent összeöntünk, mixerrel jól eldolgozzuk, majd dobozba öntve lefagyasztjuk a masszát. Kb. óránként 4-5 alkalommal jól átkeverjük a fagyinkat, hogy a jégkristályokat szétkeverjük, így nem fog kőkeményre fagyni. Akinek fagyikészítő gépe van, valószínűleg ezt a lépést kihagyhatja.
A kókusztej alappal, vaníliás, kávés, kókuszos, vagy csokis ( kakaóval, vagy karobbal) fagyi is készíthető.
Tipp: Citromfűvel, mentával, levendulával is ízesíthető!
Citromos kakakós kuglóf
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor (eritritből késziteni!)
- 4 tojás
- 1 dl kacsazsír
- 1 dl tkókusztej
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 20 dkg liszt (15 dkg. rizs + 5 dkg.kukorica liszt keveréke)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál karob-por (kakakó helyett)
- Lehet kínálni hozzá cukkini lekvárt, v. citrom krémet!!

3 egész tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 7,5 dkg zsír,ízlés szerint eritrit,vagy stevia. Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük,amíg besűrűsödik. Ez pár perc, de keverd, hogy a tojás ne csapódjon ki, mert akkor a krém élvezhetetlenné válik. Amikor kihűlt a hűtőben tároljuk. Használhatjuk lekvár helyett, és palacsintába is tölthetjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése