Édességek, rizsből készült finomságok

Saját készítésű madártej Reg-enor-osan

Összetevők:

1 l házi készítésű kókusztej,
4 tojás,
édesítő (ízlés szerint) 
vanília, 
3 evőkanál rizsliszt.

Tojást szétválasztani,fehérjét felverni édesítővel! Tejet felforralni!! A tojássárgáját édesítővel, 3 evőkanál rizsliszttel,vaniliával kikeverni,majd hozzáadni a tejhez és együtt még felforralni, folyamatosan keverni,hogy ne kozmáljon le és jó sűrűségű legyen. Félre tesszük!! Külön fazékba főzzünk fel vizet csipet sóval és a kemény habbá vert tojásfehérjét kanalazzuk bele, mindkét oldalát főzzük át, majd szűrőlapáttal kiszedjük, lecsurgatjuk és a tejhez adjuk..Az édesítőt találomra teszem hozzá!! Ha nem találod elég édesnek, utolag tehetsz hozzá. Ilyenkor már folyékony édesítőt (steviát) használok.
Lehűtve a nyári melegben, de a mindennapokban is mennyei finomság.:)
Képtalálat a következőre: „madártej”


Rizstej készítése házilag
Képtalálat a következőre: „rizstej”
A rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 óra). A fahéjrúd el is hagyható, ha natúr rizstejet akarsz.
Másnap, amikorra a rizs megszívta magát a vízzel, vedd ki a fahéjrudat, és öntsd a rizst és a vizet egy turmixgépbe, és nagyon alaposan, jó néhány percig mixeld össze.
Egy nagyon vékony lyukú szűrőn, szitán vagy muszlin kendőn szűrd át alaposan a keveréket. Nyomkodd ki, hogy minden nedvesség lecsepegjen, és csak a száraz rizsmaradék maradjon a szűrőben.
A folyadékot – ami tulajdonképpen már maga a natúr rizstej – ízesítsd a steviával és vaníliával ízlés szerint, és öntsd fel a 2 pohár hideg vízzel.
Érdemes hűtőben hűteni még néhány órát, mert akkorra az ízek is jobban összeállnak, és a rizstej hidegen az igazi.
Ez egészen biztosan olaj és adalékmentes lesz.

KÓKUSZOS VANÍLIÁS TEJBERIZS

Hozzávalók:

    Képtalálat a következőre: „kókuszos tejberizs”
  • 20dkg rizs
  • 4dl víz
  • 3 tojás
  • folyékony édesítő,vagy eritrit
  • vaníliarúd kikapart belseje
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • fahéj
  • holland kakaópor
A rizst feltesszük vízben főni.Hozzáadjuk a 3 felvert tojássárgáját.Megsózzuk,édesítjük,beleszórjuk a kókuszreszeléket,és a vaníliát.Félig megfőzzük,közben felverjük a 3 tojásfehérjét.Belekeverjük a rizsbe,és készre főzzük.Ha elkészült,fahéjat,kakaót szórunk rá tetszés szerint.

Rizstorta

Habkönnyű Regenor süti tojással
A 25 dkg barna rizst vízben főzni csipet sóval, 1 kávéskanál édesítővel fél rúd vaníliával, tejberizs állagúra. Kihűteni. Közben felverni 4 tojás fehérjét pici édesítővel (eritrit v.stevia) és hozzáadni a kihűlt masszához. Adunk még hozzá 1 kávéskanál édesítőt, 4 tojássárgáját, és 1 citrom reszelt héját, és 15 dkg kókuszreszeléket.
160 Celsius fokra előmelegített sütőben sütni.Képtalálat a következőre: „rizstorta”

Habkönnyű desszertet kapunk.

Képtalálat a következőre: „rizskoch”RIZSKOCH

HOZZÁVALÓK:

• 30 dkg barnarizs
• 8 dkg édesítő (eritrit v.stevia)
• 1 l kókusztej
• 2 dl cocomas
• 1 rúd vanília
• 6 dkg olvasztott kacsazsír
• 2 tojás

ELKÉSZÍTÉS:
1 evőkanál zsírt olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst.
Ezután öntsd fel a tejjel és a cocomassal, add hozzá az édesítőt és a vaníliarúd kikapart belsejét.
Forrald föl, majd alacsony tűzön, gyakran kevergetve főzd puhára a rizst! Nagyon ügyelj arra, hogy ne égjen oda, mert a kozmás tej ízét semmivel sem lehet semlegesíteni!
Ha kész, keverd el benne a megmaradt zsírt és tedd félre hűlni.
Verd kemény habbá a tojásfehérjét, a sárgákat egyenként keverd el a tejberizsben, majd forgasd bele a tojáshabot is!
Egy kivajazott tálba öntsd bele a tojásos rizst, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.

3 FORTÉLY, AMIRE FIGYELNED KELL!
1. Ne csak tejet használj! Sőt! Pont elég, ha felezed, és a folyadék másik fele sima, mezei víz. Előbb vízben főzzük meg, majd a tejet is beszippantatjuk a rizzsel. Így nem fog odaégni sem és ragacsos sem lesz. Ne félj, picit sem lesz vízízű és egyáltalán nem lesz kevésbé tejes sem, hidd el!
2. A tojássárgáját tök felesleges egyesével hozzáütögetni az alaphoz, tökéletesen működik egyben összekeverve a zsírral és édesítővel. És még szép is.
3. A tepsit mindenképp szórd be zsemlemorzsával (ne sajnáld!), egyrészt mert biztos nem ázik el az alja (persze alá is zsírozunk, hogy ne is tapadjon le), másrészt az adja meg azt a finom “morzsás” ízt a szélének.https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v5/f4c/1/16/1f642.png:)
Édesítős porcukorral szórjuk meg! Adhatunk hozzá sárgarépa, v. cukkini lekvárt, vagy gránátalmaszószt, v. eritrit kikeverve karob-porral, felfőzve, majd sűrítve egy kevés kókuszliszttel!!!

Megjegyzések