Saját készítésű madártej Reg-enor-osan
Összetevők:
Tojást szétválasztani,fehérjét felverni édesítővel! Tejet felforralni!! A tojássárgáját édesítővel, 3 evőkanál rizsliszttel,vaniliával kikeverni,majd hozzáadni a tejhez és együtt még felforralni, folyamatosan keverni,hogy ne kozmáljon le és jó sűrűségű legyen. Félre tesszük!! Külön fazékba főzzünk fel vizet csipet sóval és a kemény habbá vert tojásfehérjét kanalazzuk bele, mindkét oldalát főzzük át, majd szűrőlapáttal kiszedjük, lecsurgatjuk és a tejhez adjuk..Az édesítőt találomra teszem hozzá!! Ha nem találod elég édesnek, utolag tehetsz hozzá. Ilyenkor már folyékony édesítőt (steviát) használok.
Lehűtve a nyári melegben, de a mindennapokban is mennyei finomság.:)

A rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 óra). A fahéjrúd el is hagyható, ha natúr rizstejet akarsz.
Másnap, amikorra a rizs megszívta magát a vízzel, vedd ki a fahéjrudat, és öntsd a rizst és a vizet egy turmixgépbe, és nagyon alaposan, jó néhány percig mixeld össze.
Egy nagyon vékony lyukú szűrőn, szitán vagy muszlin kendőn szűrd át alaposan a keveréket. Nyomkodd ki, hogy minden nedvesség lecsepegjen, és csak a száraz rizsmaradék maradjon a szűrőben.
A folyadékot – ami tulajdonképpen már maga a natúr rizstej – ízesítsd a steviával és vaníliával ízlés szerint, és öntsd fel a 2 pohár hideg vízzel.
Érdemes hűtőben hűteni még néhány órát, mert akkorra az ízek is jobban összeállnak, és a rizstej hidegen az igazi.
Ez egészen biztosan olaj és adalékmentes lesz.
Hozzávalók:
• 30 dkg barnarizs
• 8 dkg édesítő (eritrit v.stevia)
• 1 l kókusztej
• 2 dl cocomas
• 1 rúd vanília
• 6 dkg olvasztott kacsazsír
• 2 tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1 evőkanál zsírt olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst.
Ezután öntsd fel a tejjel és a cocomassal, add hozzá az édesítőt és a vaníliarúd kikapart belsejét.
Forrald föl, majd alacsony tűzön, gyakran kevergetve főzd puhára a rizst! Nagyon ügyelj arra, hogy ne égjen oda, mert a kozmás tej ízét semmivel sem lehet semlegesíteni!
Ha kész, keverd el benne a megmaradt zsírt és tedd félre hűlni.
Verd kemény habbá a tojásfehérjét, a sárgákat egyenként keverd el a tejberizsben, majd forgasd bele a tojáshabot is!
Egy kivajazott tálba öntsd bele a tojásos rizst, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.
3 FORTÉLY, AMIRE FIGYELNED KELL!
1. Ne csak tejet használj! Sőt! Pont elég, ha felezed, és a folyadék másik fele sima, mezei víz. Előbb vízben főzzük meg, majd a tejet is beszippantatjuk a rizzsel. Így nem fog odaégni sem és ragacsos sem lesz. Ne félj, picit sem lesz vízízű és egyáltalán nem lesz kevésbé tejes sem, hidd el!
2. A tojássárgáját tök felesleges egyesével hozzáütögetni az alaphoz, tökéletesen működik egyben összekeverve a zsírral és édesítővel. És még szép is.
3. A tepsit mindenképp szórd be zsemlemorzsával (ne sajnáld!), egyrészt mert biztos nem ázik el az alja (persze alá is zsírozunk, hogy ne is tapadjon le), másrészt az adja meg azt a finom “morzsás” ízt a szélének.
:)
Édesítős porcukorral szórjuk meg! Adhatunk hozzá sárgarépa, v. cukkini lekvárt, vagy gránátalmaszószt, v. eritrit kikeverve karob-porral, felfőzve, majd sűrítve egy kevés kókuszliszttel!!!
Összetevők:
1 l házi készítésű kókusztej,
4
tojás,
édesítő (ízlés szerint)
vanília,
3 evőkanál rizsliszt.
Tojást szétválasztani,fehérjét felverni édesítővel! Tejet felforralni!! A tojássárgáját édesítővel, 3 evőkanál rizsliszttel,vaniliával kikeverni,majd hozzáadni a tejhez és együtt még felforralni, folyamatosan keverni,hogy ne kozmáljon le és jó sűrűségű legyen. Félre tesszük!! Külön fazékba főzzünk fel vizet csipet sóval és a kemény habbá vert tojásfehérjét kanalazzuk bele, mindkét oldalát főzzük át, majd szűrőlapáttal kiszedjük, lecsurgatjuk és a tejhez adjuk..Az édesítőt találomra teszem hozzá!! Ha nem találod elég édesnek, utolag tehetsz hozzá. Ilyenkor már folyékony édesítőt (steviát) használok.
Lehűtve a nyári melegben, de a mindennapokban is mennyei finomság.:)

Rizstej készítése
házilag

A rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 óra). A fahéjrúd el is hagyható, ha natúr rizstejet akarsz.
Másnap, amikorra a rizs megszívta magát a vízzel, vedd ki a fahéjrudat, és öntsd a rizst és a vizet egy turmixgépbe, és nagyon alaposan, jó néhány percig mixeld össze.
Egy nagyon vékony lyukú szűrőn, szitán vagy muszlin kendőn szűrd át alaposan a keveréket. Nyomkodd ki, hogy minden nedvesség lecsepegjen, és csak a száraz rizsmaradék maradjon a szűrőben.
A folyadékot – ami tulajdonképpen már maga a natúr rizstej – ízesítsd a steviával és vaníliával ízlés szerint, és öntsd fel a 2 pohár hideg vízzel.
Érdemes hűtőben hűteni még néhány órát, mert akkorra az ízek is jobban összeállnak, és a rizstej hidegen az igazi.
Ez egészen biztosan olaj és adalékmentes lesz.
KÓKUSZOS VANÍLIÁS
TEJBERIZS
Hozzávalók:
- 20dkg rizs
- 4dl víz
- 3 tojás
- folyékony édesítő,vagy eritrit
- só
- vaníliarúd kikapart belseje
- 10 dkg kókuszreszelék
- fahéj
- holland kakaópor

Rizstorta
Habkönnyű Regenor süti
tojással
A 25 dkg barna rizst
vízben főzni csipet sóval, 1 kávéskanál édesítővel fél rúd vaníliával, tejberizs
állagúra. Kihűteni. Közben felverni 4 tojás fehérjét pici édesítővel (eritrit
v.stevia) és hozzáadni a kihűlt masszához. Adunk még hozzá 1 kávéskanál édesítőt,
4 tojássárgáját, és 1 citrom reszelt héját, és 15 dkg kókuszreszeléket.
160 Celsius fokra
előmelegített sütőben sütni.

Habkönnyű desszertet
kapunk.
HOZZÁVALÓK:
• 30 dkg barnarizs
• 8 dkg édesítő (eritrit v.stevia)
• 1 l kókusztej
• 2 dl cocomas
• 1 rúd vanília
• 6 dkg olvasztott kacsazsír
• 2 tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1 evőkanál zsírt olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst.
Ezután öntsd fel a tejjel és a cocomassal, add hozzá az édesítőt és a vaníliarúd kikapart belsejét.
Forrald föl, majd alacsony tűzön, gyakran kevergetve főzd puhára a rizst! Nagyon ügyelj arra, hogy ne égjen oda, mert a kozmás tej ízét semmivel sem lehet semlegesíteni!
Ha kész, keverd el benne a megmaradt zsírt és tedd félre hűlni.
Verd kemény habbá a tojásfehérjét, a sárgákat egyenként keverd el a tejberizsben, majd forgasd bele a tojáshabot is!
Egy kivajazott tálba öntsd bele a tojásos rizst, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.
3 FORTÉLY, AMIRE FIGYELNED KELL!
1. Ne csak tejet használj! Sőt! Pont elég, ha felezed, és a folyadék másik fele sima, mezei víz. Előbb vízben főzzük meg, majd a tejet is beszippantatjuk a rizzsel. Így nem fog odaégni sem és ragacsos sem lesz. Ne félj, picit sem lesz vízízű és egyáltalán nem lesz kevésbé tejes sem, hidd el!
2. A tojássárgáját tök felesleges egyesével hozzáütögetni az alaphoz, tökéletesen működik egyben összekeverve a zsírral és édesítővel. És még szép is.
3. A tepsit mindenképp szórd be zsemlemorzsával (ne sajnáld!), egyrészt mert biztos nem ázik el az alja (persze alá is zsírozunk, hogy ne is tapadjon le), másrészt az adja meg azt a finom “morzsás” ízt a szélének.

Édesítős porcukorral szórjuk meg! Adhatunk hozzá sárgarépa, v. cukkini lekvárt, vagy gránátalmaszószt, v. eritrit kikeverve karob-porral, felfőzve, majd sűrítve egy kevés kókuszliszttel!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése