Rakottasok



Hozzávalók:
1 kg édes káposzta

Rakott zöldbab

Mai ebédem! Rakott zöldbab - Reg-enorosan!!!Nagyon finom.

A hozzávalókat találomra raktam össze:
    Képtalálat a következőre: „rakott káposzta”
  • 30 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 25 dkg darált hús,
  • 10 dkg barna rizs, 
  • 1 cikk fokhagyma,
  • fűszerek- só, bors, kis kanálnyi piros paprika, biovegeta.
  • Zsír.
  • rizspehelyből tejföl és 1 tojás sárgája.

Külön- külön, sósvízben előfőztem a babot, a barna rízst, úgy hogy ropogós maradjon. A darált husit 1 bő evőkanál zsíron fehéredésig átsütöttem, hozzátettem a fűszereket, majd összekevertem a rizzsel és kizsírozott kisméretű tepsibe rétegeztem. Zöldbab, húskeverék, zöldbab és még a tetejére, ami maradt húskeverék. 2 kanál rizspehelyből készítettem tejfölt, ez gyorsan kész van, bele tettem az 1 tojás sárgáját, jól összekevertem és ezt öntöttem a tetejére! Fedővel lefedtem és mehetett a 180 fokra előmelegített sütőbe.
A tetejére még lehetett volna hagyni a tejfölből, de mind belekevertem.




Képtalálat a következőre: „rakott zöldbab”
REG-ENOROS RAKOTT KÁPOSZTA 
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy hagyma
  • 30 dkg barna rizs
  • 1 teáskanál édes pirospaprika
  • só, bors
  • 2 dl totu tejfel ( de nélküle is isteni )
Elkészítése:
A káposztát felszeleteljük, egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy másik edényben a szokásos módon, sós vízben megfőzzük a rizst. A szalonnát felszeleteljük és sütni kezdjük, hozzáadjuk a felaprított hagymát is, amikor megdinszteltük a darált húst is belekeverjük és fűszerezzük. Puhára pároljuk, ha szükséges egy kevés vizet önthetünk alá. Kizsírozott, hőálló edénybe rétegezzük a káposztát, majd a rizst és a húst. A tetejét befedjük káposztával, a rizstejfölt elkenjük rajta. 160 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és szeletelhetjük.







Megjegyzések