Kuszkusz és piskóta különlegesen ;)

Kuszkusz desszert      

Képtalálat a következőre: „kuszkusz desszert”

A kuszkuszt (pirítás nélkül) öntsük egy fedeles edénybe, és öntsük fel forrásban lévő vízzel,fedjük le,és hagyjuk állni 10 percig. Egy gondolatnyi sót,2 kanál édesítőt,fahéjat és egy pici zsírt keverjünk hozzá,miután megszívta magát,és pergőssé vált.
A folyadék mennyisége mindig a kuszkusz űrtartalmának másfélszerese, vagyis, ha egy  2dl bögrényi kuszkuszt használunk, ahhoz 3 dl folyadékra lesz szükség. (Ez a nálunk általában kapható előgőzölt kuszkuszra igaz, érdemes ellenőrizni a csomagoláson, hogy ilyennel van-e dolgunk. A másfélszeres folyadékmennyiség mellett erre utal az is, ha azt írták rá, hogy 5-10 perc áztatás kell neki.)
Öntsük tetszőleges formába. 
A tetejére készíthetünk " csoki öntetet",víz,zsír,édesítő és karob-por segítségével,a felsoroltakat tűzön összefőzzük egy pillanat alatt. Öntsük le vele a desszertünket, és szórjuk meg kókusszal!
Képtalálat a következőre: „gránátalmás piskóta”
REG ENOR -OS PISKÓTA

Hozzávalók:

  • 5 dkg eritrit
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom héja és leve
  • 20 dkg rizsliszt
  • 4 kanál forró víz
  • 1 cs sütőpor
A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük. Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sütőporral elkevert lisztet is. Végül gyengéden keverjük hozzá a felvert tojáshabot. Gránátalma magot szórunk a tésztába. Kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük. 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).
Apróra kockázott fehérhúsú grapefruit is szórhatunk rá, mivel jelenleg nem igen kapható gránátalma.


Megjegyzések