Reg-enoros fahéjas, kókuszos süti
Hozzávalók:
- 30 dkg rizsliszt,
- 10 dkg kókuszreszelék,
- 3 tojás,
- 1 sütőpor,
- csipet só,
- 3 dl szénsavas víz,
- folyékony édesítő ízlés szerint,
- 1 evőkanál fahéj,
- 4 evőkanál lágy zsír.
Hozzávalókat összekeverjük,
egy lágyabb masszát kapunk. Szilikonformába, vagy kizsírozott muffin formába
kanalazzuk, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, sütőtől függően.
KÁVÉS MUFFIN
Hozzávalók:
- 5 tojás
- langyos víz
- 3 ek. folyékony édesítőszer/vagy eritrit
- 3 ek. instant kávé
- 1 ek. zsír
- 2 kanál szódabikarbóna
- 20 dkg kukoricaliszt (vagy felesben rizsliszt)
sütési hőfok: 180°C
A tojásokat szétválasztom, a
sárgáját 10 ek. vízzel habosra keverem, majd hozzáadom a zsírt, az instant
kávét, az édesítőszert és tovább keverem. A lisztet kimérem és a
szódabikarbónával együtt a tojássárgás masszához adom. A tojásfehérjéket kemény
habbá verem és nagy mozdulatokkal óvatosan a masszához keverem, vigyázva, hogy
a habot ne törjem össze. Az így kapott tésztát muffin formába kanalazom és 180
fokon készre sütöm. Szórhattok rá kókuszreszeléket, vagy tálalhattok mellé
gránátalma szószt!
Kevert citrom süti! (Torta alapnak is
kiváló)
Én muffin formában sütöttem, 12 db lett belőle!
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 citromból nyert citromlé
- 3 citromból nyert citromhéj
- 150 g kacsazsír (olvasztott)
- 150 g édesítő (eritrit v.stevia)
- 180 g rizsliszt
- 2 tk sütőpor
- 3 db tojás
- 1 csipet só.
Elkészítés
A tojásokat az édesítővel és a
citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz.
Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott kacsazsírt, majd a citromlevet. Tovább keverjük.
A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk.
Tetszőleges sütőformát kivajazunk, lisztezünk. Belesimítjuk a citromos tésztát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük. Lehet kuglóf, muffin, vagy tortaformában is készíteni!
Cukkini lekvárral vagy citromkrémmel kínáljuk.
Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott kacsazsírt, majd a citromlevet. Tovább keverjük.
A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk.
Tetszőleges sütőformát kivajazunk, lisztezünk. Belesimítjuk a citromos tésztát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük. Lehet kuglóf, muffin, vagy tortaformában is készíteni!
Cukkini lekvárral vagy citromkrémmel kínáljuk.
Sárgarépás muffin
Hozzávalók / 3 adag
- 15 dkg reszelt sárgarépa
- 15 dkg kacsazsír
- 15 dkg édesítő (eritrit)
- 20 dkg rizs-rozsliszt keveréke,
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor.
Elkészítés
A zsírt, a tojásokat, az édesítőt gépi
habverővel összekeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a reszelt sárgarépát
Muffin formába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. ( szilikon formát nem kell bekenni zsírral, de a sima formát sütés előtt kenjük be, vagy használjunk muffin papírt.)
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a reszelt sárgarépát
Muffin formába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. ( szilikon formát nem kell bekenni zsírral, de a sima formát sütés előtt kenjük be, vagy használjunk muffin papírt.)

Megjegyzések
Megjegyzés küldése