:

Hozzávalók:
- 50 dkg TOTU túró
- 2 maréknyi zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 vanília kikapart belseje
- 1 dl TOTU tejföl
- csipetnyi só
- kukoricadara
- eritrit
- zsír
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót jól összetörjük, majd picit sózzuk, aztán beletesszük a tojást . Miután ezzel megvagyunk, annyi kukoricadarát teszünk hozzá, hogy az formálható legyen (ne legyen lágy), de sok darát sem jó beletenni, mert akkor a gombócok nagyon kemények lesznek.
Jól összedolgozzuk, közben egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A már jól kidolgozott alapanyagunkból
tenyérben közepes gombócokat formázunk, majd óvatosan belehelyezzük a forrásban
lévő vaníliás vízbe ( ha lehet közepes és ne túl erős lángon főzzük, nehogy
szétmenjenek a gombócok ). Amikor a gombóc feljön a víz tetejére az jelenti,
hogy készen is van. A megpirított zsemlemorzsába beleforgatjuk,eritritet
szórunk a tetejére és totu tejföllel tálaljuk, de akár répalekvárral
leöntve,vagy kókuszreszelékbe hempergetve is egy fantasztikus étel, vagy
desszert is lehet.
TOTU azaz TOJÁSFEHÉRJE TÚRÓ
Hozzávalók
2l víz
2 citrom leve (vagy helyettesíthető részben aszkorbinsavval)
6 közepes méretű tojás fehérjéje
3 csipet só
Elkészítés
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá.
Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. 10 percig kell kevergetve főzni, hogy túróíze legyen. Ezután már csak le kell szűrni
Hozzávalók
2l víz
2 citrom leve (vagy helyettesíthető részben aszkorbinsavval)
6 közepes méretű tojás fehérjéje
3 csipet só
Elkészítés
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá.
Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. 10 percig kell kevergetve főzni, hogy túróíze legyen. Ezután már csak le kell szűrni
2.TOTU TEJFÖL
Ha ezt aprítóban vagy turmixgéppel krémmé daráljuk, tejfölt kapunk!
Hozzávalók:
Ha ezt aprítóban vagy turmixgéppel krémmé daráljuk, tejfölt kapunk!
KÖLES-TÚRÓGOMBÓC
hétvégi desszert kúrázóknak!

Hozzávalók:
- 150 g köles beáztatva
- 150 g kukoricadara
- 1 bio citrom héja és leve
- növényi tejpor (kókusz)
- vanília
- zsemlemorzsa, piritott kenyér vb.zsemle ledáralva
- zsiradék (ghee, kacsazsír stb)
- eritrit, v. sztevia édesítő
- tisztított víz
Elkészítés:
Az áztatott kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, majd ízesítjük a citrommal, vaníliával és a tejporral. Lefedve fél órát hagyjuk állni, közben a zsemlemorzsát pirítsuk meg kacsazsíron és ebbe forgassuk a kölesgombócokat, amit fagylaltos kanál segítségével formázhatunk. Cocomas kókusztejszinnel, fahéjas eritrittel tálalhatjuk.
Az áztatott kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, majd ízesítjük a citrommal, vaníliával és a tejporral. Lefedve fél órát hagyjuk állni, közben a zsemlemorzsát pirítsuk meg kacsazsíron és ebbe forgassuk a kölesgombócokat, amit fagylaltos kanál segítségével formázhatunk. Cocomas kókusztejszinnel, fahéjas eritrittel tálalhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése