Zakuszka
Hozzávalók 12 dl-hez:
- 2
padlizsán
- 6 kápia
paprika
- 2 fej
vöröshagyma
- 1,5 dl
sűrített paradicsomlé
- 1,5 dl
olaj
- 2
babérlevél
- 1
teáskanál cukor
- só
- bors
- csipet
chili
Elkészítés ideje:
Elkészítés:
20 perc, sütés: 30 perc, főzés: 20 perc
Elkészítés:
Egy tepsit
bélelj ki sütőpapírral, rakd rá a padlizsánt és három kápia paprikát, majd süsd
puhára a sütőben 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Az eredeti recept szerint
sütőlapon vagy parázson kell sütni a zöldségeket. Ha kész, még forrón pucold
meg a padlizsánt. Hogy ne égessen meg, az ujjaidat előtte mártsd hideg vízbe. A
sült paprikákat kicsit sózd meg, és tedd zacskóval betakart tányérba. Hagyd
állni egy kicsit, majd könnyedén húzd le a héját. A maradék három kápia
paprikát és a hagymát konyhai robotgéppel aprítsd fel.
Egy lábosba
önts olajat, majd rakd bele a hagymás-paprikás keveréket, sózd meg, és kis
lángon dinszteld 10-15 percig. Tedd hozzá a felaprított padlizsánt és a sült
paprikát, öntsd hozzá a paradicsomlevet. Fűszerezd babérlevéllel, borssal,
sóval, chilivel, kevés cukorral, és főzd öt-hat percig, utána kapcsold le a
lángot. Hidegen, kenyérre kenve fogyaszd.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése