Vegán receptek 1.-Zakuszka

Zakuszka
Hozzávalók 12 dl-hez:
  • 2 padlizsán
  • 6 kápia paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsomlé
  • 1,5 dl olaj
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
  • csipet chili
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, sütés: 30 perc, főzés: 20 perc
Elkészítés:
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rakd rá a padlizsánt és három kápia paprikát, majd süsd puhára a sütőben 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Az eredeti recept szerint sütőlapon vagy parázson kell sütni a zöldségeket. Ha kész, még forrón pucold meg a padlizsánt. Hogy ne égessen meg, az ujjaidat előtte mártsd hideg vízbe. A sült paprikákat kicsit sózd meg, és tedd zacskóval betakart tányérba. Hagyd állni egy kicsit, majd könnyedén húzd le a héját. A maradék három kápia paprikát és a hagymát konyhai robotgéppel aprítsd fel.

Egy lábosba önts olajat, majd rakd bele a hagymás-paprikás keveréket, sózd meg, és kis lángon dinszteld 10-15 percig. Tedd hozzá a felaprított padlizsánt és a sült paprikát, öntsd hozzá a paradicsomlevet. Fűszerezd babérlevéllel, borssal, sóval, chilivel, kevés cukorral, és főzd öt-hat percig, utána kapcsold le a lángot. Hidegen, kenyérre kenve fogyaszd.Kapcsolódó kép

Megjegyzések