Rántott
fasírt káposztából
Hozzávalók:
– 1 fej friss káposzta (1 kg)
– 3 tojás
– prézli (pirított kenyér ledarálva v . kukorica prézli)
– só
– bors (ízlés szerint)
– zsír a sütéshez
Elkészítés:
A legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk a káposztát szeletekre.
Ezután tegyük bele a káposztát 5 percig forró vízbe.
Egy külön tálba verjünk fel 3 tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy másik tálba tegyünk zsemlemorzsát.
Vegyünk egy szelet káposztát, mártsuk bele a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába, majd ismét a tojásba és süssük meg forrózsírban mindkét oldalát.
Fokhagymás öntettel tálalhatjuk!
ZÖLDSÉGES OMLETT
Hozzávalók:
– 1 fej friss káposzta (1 kg)
– 3 tojás
– prézli (pirított kenyér ledarálva v . kukorica prézli)
– só
– bors (ízlés szerint)
– zsír a sütéshez
Elkészítés:
A legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk a káposztát szeletekre.
Ezután tegyük bele a káposztát 5 percig forró vízbe.
Egy külön tálba verjünk fel 3 tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy másik tálba tegyünk zsemlemorzsát.
Vegyünk egy szelet káposztát, mártsuk bele a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába, majd ismét a tojásba és süssük meg forrózsírban mindkét oldalát.
Fokhagymás öntettel tálalhatjuk!
ZÖLDSÉGES OMLETT
Egyik kedvencem a zöldséges omlett! Lereszelve bármilyen zöldséggel
finom! Ebben zeller, sárgarépa, cukkini van lesütve kolbászzsíron, majd 2 db felvert tojás ráöntve.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése