Cigánypecsenye

Cigánypecsenye, amit nem lehet megunni.

Hozzávalók:
1 kg sertéstarja, karaj, vagy comb
6-8 szelet szalonna (attól függően hány szeletre vágjuk a húst)
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
zsír.

Elkészítése:
A húst megmossuk és 6-8 szeletre vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, 2 evőkanál olvasztott zsírt összekeverünk, átkenjük vele a húsokat, legalább egy órára hűtőbe tesszük. A szalonna szeleteket bevagdossuk és kisütjük, majd tányérra tesszük. A zsírjában 2-3 percig sütjük a húsok mindkét oldalát, majd öntünk alá fél dl vizet és fedő alatt további 15 percig pároljuk. Közben megfordítjuk egyszer. Ha a húsok kérget kaptak, pirultak és omlósak, akkor el is készültek. A tálalás során minden szelet húsra egy szelet szalonnát teszünk, ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával. Sültzellerrel tálaljuk!

Megjegyzések