Csirke- variációk

Gyömbéres grapefruitos csirke – varázslatos ízharmónia, csábító falatok

Hozzávalók:

a páchoz:

2 dl frissen facsart grapefruitlé
1 evőkanál reszelt gyömbér
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál reszelt grapefruithéj
2 teáskanál xilit
fél teáskanál kurkuma

Hozzávalók:

1 teáskanál étkezési keményítő
1 kg csirkemell
3-4 zöldhagyma
só, bors
zsír


Ropogós csirke szárnyak zöldséggel!




Pácolt sült csirkemell salátával.

Saláta: 1 uborkát 1 karalábét legyalultam sóztam, tépkedtem hozzá jégsalátát tettem bele 1 gránátalmát 1 citrom levét összekevertem kóstolás után ha kell még kis édesítőt lehet bele tenni. Én még ilyen finom salátát eddig nem ettem!




Medvehagymás főzelék natúr csirkemellel.

HOZZÁVALÓK
csirkemell

gyros fűszerkeverék
medvehagyma
liszt
kacsazsír
víz vagy kókusztej
bio ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet befűszerezzük, és kisütjük serpenyőben (pici vizet öntve alá istenien omlós lesz és nem szárad ki).

Rántást készítünk rizslisztből és kacsazsírból. amikor kész a rántás, lehúzzuk a tűzhelyről, és a feldarabolt medvehagymaleveleket beletesszük, átforgatni pár percig, miután visszatesszük a tűzhelyre. Felönteni vízzel vagy a kókusz tejjel, összeturmixolom. A liszttől be fog sűrűsödni, érzés szerint kell még pótolni a folyadékot.

A sült csirkemellel tálaljuk.






Töltött csirkecombok

Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb
20 dkg füstölt tarja
2 db főtt tojás/felkockázva/
2 db áztatott zsemle
bors
petrezselyemzöld
kakukkfű
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat.
Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a tölteléket, és fogpiszkálóval összefogatjuk.
A combokat még kicsit sózzuk, kakukkfüvet és petrezselyemzöldjét szórunk rá és előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
Én időnként vízzel spiccelgettem.


Fűszeres göngyölt csirkecombok, sült hagymával és paprikával, ez maga az álom! 

Könnyebben elkészíthető csirkés étel nincs is. A fincsi zöldségeknek és fűszereknek köszönhetően remek finomság! Reg-enorozóknak is.
Hozzávalók:
8 csirkecomb
16 szelet bacon
4 paprika
2 sárgarépa
2 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
0,5 dl sör
kacsazsír
1 evőkanál citromlé,
friss rozmaring
zellerlevél
só, bors

Elkészítése:
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnal  betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kizsírozott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyölt csirkéket és mellészórjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a rozmaringot és a zellerlevelet. A sörbe keverünk 3 evőkanál kacsazsírt és a citromlevet, ezzel leöntjük a húsokat. 40-50 percig sütjük 180 fokos sütőben. Néha megforgatjuk a húsokat, hogy jól átsüljenek.






Megjegyzések