Gyömbéres grapefruitos
csirke – varázslatos ízharmónia, csábító falatok
Hozzávalók:
a páchoz:
2 dl frissen facsart grapefruitlé
1 evőkanál reszelt gyömbér
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál reszelt grapefruithéj
2 teáskanál xilit
fél teáskanál kurkuma
Hozzávalók:
1 teáskanál étkezési keményítő
1 kg csirkemell
3-4 zöldhagyma
só, bors
zsír
Ropogós csirke szárnyak zöldséggel!
Pácolt sült csirkemell
salátával.
Saláta: 1 uborkát 1 karalábét legyalultam sóztam, tépkedtem hozzá
jégsalátát tettem bele 1 gránátalmát 1 citrom levét összekevertem kóstolás után
ha kell még kis édesítőt lehet bele tenni. Én még ilyen finom salátát eddig nem
ettem!
Medvehagymás főzelék natúr csirkemellel.
HOZZÁVALÓK
csirkemell
só
gyros fűszerkeverék
medvehagyma
liszt
kacsazsír
víz vagy kókusztej
bio ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet befűszerezzük, és kisütjük serpenyőben (pici vizet öntve alá istenien omlós lesz és nem szárad ki).
Rántást készítünk rizslisztből és kacsazsírból. amikor kész a rántás, lehúzzuk a tűzhelyről, és a feldarabolt medvehagymaleveleket beletesszük, átforgatni pár percig, miután visszatesszük a tűzhelyre. Felönteni vízzel vagy a kókusz tejjel, összeturmixolom. A liszttől be fog sűrűsödni, érzés szerint kell még pótolni a folyadékot.
A sült csirkemellel tálaljuk.
HOZZÁVALÓK
csirkemell
só
gyros fűszerkeverék
medvehagyma
liszt
kacsazsír
víz vagy kókusztej
bio ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet befűszerezzük, és kisütjük serpenyőben (pici vizet öntve alá istenien omlós lesz és nem szárad ki).
Rántást készítünk rizslisztből és kacsazsírból. amikor kész a rántás, lehúzzuk a tűzhelyről, és a feldarabolt medvehagymaleveleket beletesszük, átforgatni pár percig, miután visszatesszük a tűzhelyre. Felönteni vízzel vagy a kókusz tejjel, összeturmixolom. A liszttől be fog sűrűsödni, érzés szerint kell még pótolni a folyadékot.
A sült csirkemellel tálaljuk.
Töltött csirkecombok
Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb
20 dkg füstölt tarja
2 db főtt tojás/felkockázva/
2 db áztatott zsemle
só
bors
petrezselyemzöld
kakukkfű
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk,
borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt
tojásokat.
Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a tölteléket, és
fogpiszkálóval összefogatjuk.
A combokat még kicsit sózzuk, kakukkfüvet és
petrezselyemzöldjét szórunk rá és előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 50
percig sütjük.
Én időnként vízzel spiccelgettem.
Fűszeres göngyölt csirkecombok, sült hagymával és paprikával, ez maga az
álom!
Könnyebben elkészíthető csirkés étel nincs is. A fincsi zöldségeknek és fűszereknek köszönhetően remek finomság! Reg-enorozóknak is.
Hozzávalók:
8 csirkecomb
16 szelet bacon
4 paprika
2 sárgarépa
2 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
0,5 dl sör
kacsazsír
1 evőkanál citromlé,
friss rozmaring
zellerlevél
só, bors
16 szelet bacon
4 paprika
2 sárgarépa
2 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
0,5 dl sör
kacsazsír
1 evőkanál citromlé,
friss rozmaring
zellerlevél
só, bors
Elkészítése:
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd
két szelet baconnal betekerjük
mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kizsírozott
tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyölt csirkéket és mellészórjuk a
babérlevelet, a fokhagymát, a rozmaringot és a zellerlevelet. A sörbe keverünk
3 evőkanál kacsazsírt és a citromlevet, ezzel leöntjük a húsokat. 40-50 percig
sütjük 180 fokos sütőben. Néha megforgatjuk a húsokat, hogy jól átsüljenek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése