Kókuszgolyó

Kókuszgolyó!
A recept: egy csésze kölest kétcsészényi vízbe megfőzünk (olyan állagot kell kapni, mint a tejbegríz), kicsit ki kell hűteni, majd belekeverünk 20 dkg kókuszreszeléket és ízlés szerint édesítőt (én öt púpozott evőkanál eritritet tettem). Ezt a masszát kézzel jól kidolgoztam, majd kétfelé tettem. Az egyik felébe pár kanál kókusztejport, a másik felébe pedig holland kakaóport tettem. Vizes kézzel kigombócoztam és megforgattam kókuszreszelékbe (a vizes kéz fontos, mert különben nem ragad rá a kókusz).
Tipp: a kakaós masszát lehet ízesíteni kevés főzött kávéval, egy csipetnyi mandula aromával, a fehéret pedig cseppnyi vanília aromával. Ez utóbbiak reg-enorozóknál elhagyandó!! Ezt zsűrizésre készítettem! Nagy sikere volt.:)


Megjegyzések