Kókuszgolyó!
A recept: egy csésze
kölest kétcsészényi vízbe megfőzünk (olyan állagot kell kapni, mint a
tejbegríz), kicsit ki kell hűteni, majd belekeverünk 20 dkg kókuszreszeléket és
ízlés szerint édesítőt (én öt púpozott evőkanál eritritet tettem). Ezt a masszát
kézzel jól kidolgoztam, majd kétfelé tettem. Az egyik felébe pár kanál kókusztejport,
a másik felébe pedig holland kakaóport tettem. Vizes kézzel kigombócoztam és
megforgattam kókuszreszelékbe (a vizes kéz fontos, mert különben nem ragad rá a
kókusz).
Tipp: a kakaós masszát
lehet ízesíteni kevés főzött kávéval, egy csipetnyi mandula aromával, a fehéret
pedig cseppnyi vanília aromával. Ez utóbbiak reg-enorozóknál elhagyandó!! Ezt
zsűrizésre készítettem! Nagy sikere volt.:)

Megjegyzések
Megjegyzés küldése