Kolbászos tepertős pogácsa

Reg-enoros kolbászos tepertős pogácsa :
1 kg liszttel kezdtem rozsliszt, rizsliszt keverékével.
3 egész tojás, 10 dkg zsírral, fél csomag sütőpor, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, ízlés szerint só és annyi langyos víz, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk!
Fél kg töpörtyűt egybe daráljuk a kolbásszal, házi füstölt, ki mennyit tesz bele, milyen markáns ízt szeretnél kihozni, én a kolbit sem sajnáltam! 

Kinyújtjuk a tésztát és megkenjük a darálékkal, hagyjuk pihenni és háromszor hajtogatjuk. Kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, berácsozzuk, szaggatjuk, tetejét bekenhetjük tojással.
Én még a tojásba tettem kevés borsot és őrölt köményt.
Hamar sül, figyelni kell! 

Megjegyzések