Finom, omlós sertéstarja
A húsokat felszeleteljük (8 szelet) és
az alábbi páclébe forgatjuk.
4 kanál olvasztott
zsír,
3-4 kanál paradicsom püré,
6 cikk reszelt fokhagyma,
só,
bors,
pici
csilipaprika.
Ezeket jól kikeverjük, majd a hússzeleteket egyenként belemártjük
és egymásra rakjuk egy zárható edénybe. Éjszakára hűtöbe tesszük,majd másnap
átrakni tepsibe! Én szeleteltem rá egy nagy fej vöröshagymát, és egy
paradicsomot, fedővel lefedtem és mehet a sütőbe. Amikor félig megsült
megfordítani és így sűtni még fedő alatt,amikor jó puha a fedőt levesszük és
pirosra sütjük. Nagyon finom, omlós husit kapunk,amit bármilyen körettel,
zöldsalátával tálalhatunk.
Fűszeres tarja, velesült körettel!
1 kg. szeletelt tarja
1,5 kg burgonya
4 lila hagyma
8 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék
frissen őrölt bors
só
zsír
1,5 kg burgonya
4 lila hagyma
8 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék
frissen őrölt bors
só
zsír
Elkészítése:
A húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban
bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél
jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízletesebb lesz a sült
hús.
A húsokról a túlzottan zsíros széleket
eltávolítjuk, az inas részeket keresztben bevágjuk.
Egy lezárható fedelű edénybe rétegenként
lerakjuk, minden réteget megkenünk mustárral, sózzuk, majd megszórjuk a
fűszerkeverékekkel. A legfelső réteget végül leöntjük olvasztott setés zsírral,
hogy ne kapjon levegőt. Lefedjük a tetejével, és hűtőbe tesszük.
A fogyasztás napján egy tepsit
kizsírozunk, elrendezzük benne a megpucolt és felezett krumplit. Sózzuk, és
darálok rá kevés borsot. Egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított
fokhagymagerezdeket és a negyed cikkekre vágott lila hagymát. Befedjük a bepácolt
húsokkal, ráöntjük a fűszeres zsírt, és alufóliával lefedve, 200 fokon 60
percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva és még 20 percig.
A vele sült körettel és friss salátával
tálaljuk.
Tipp:
A piri-piri egy csilipaprika neve. Az
őrleményéből készült fűszerkeveréknek is ez a neve, ami az alábbi összetevőkből
áll: chili, fokhagyma, limelevél, oregano, tengeri só, citrompor.
Pikáns, citrusos, enyhén tüzes íze sertéshez, szárnyasokhoz, és halakhoz passzol.
Pikáns, citrusos, enyhén tüzes íze sertéshez, szárnyasokhoz, és halakhoz passzol.


Megjegyzések
Megjegyzés küldése