Reg-enoros tokány
Hozzávalók / 6 adag
Hozzávalók / 6 adag
1 kg sertéscomb
15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg kolbász (füstölt)
2 közepes db paprika
2 közepes db paradicsom
4 közepes db vöröshagyma
só, bors, fűszerkömény, rozmaring, fokhagyma, pirospaprika
15 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
6 ek zsír
A húst vékony csíkokra vágjuk és megfűszerezzük, majd egy éjszakára lefedve a hűtőbe tesszük.
Másnap a húst egy lábasban fehéredésig sütjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Hozzáadunk egy fej apróra felszelt vöröshagymát, és kb. 90 percig főzzük, pároljuk, a vizet mindig pótolva. Mikor a hús már kezd puha lenni, hagyjuk a levét elfőni.
A szalonnát kockázzuk, megpirítjuk saját zsírján. Hozzáadjuk a 3 db felaprított hagymát, a kockára vágott paprikát és a felkarikázott kolbászt. Kicsit sütjük őket együtt, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk 2 kk. pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük vízzel, hozzáadjuk a paradicsomot is.
A legvégén beletesszük a zöldborsót, a gombát. 10-15 percig főzzük, és amikor a borsó átfőtt, akkor a húshoz keverjük az egészet a nagyobbik lábasba. Még öt perc főzés együtt az ízek miatt, ellenőrizzük, hogy elég sós-e, és készen is van. Kurkumás rizst, vagy rizs, rozs, kukorica liszt keverékből készített nokedlit adhatunk köret kiegészítésként...

Megjegyzések
Megjegyzés küldése