Tejszínes, gombás,
sült
Hozzávalók
Hozzávalók
40 dkg sertéscomb,
20 dkg gomba,
2 kis fej hagyma,
5 dkg rizsliszt,
1 pohár rizs v. kókusz tejszín,
1 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi törött bors,
só ízlés szerint,
1/2 dl zsírolaj,
1 tojássárgája,
1 gerezd fokhagyma.
Elkészítés
A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megzsírozott alufóliába csomagoljuk és megsütjük.
Ezután finom gombamártást készítünk rizs, vagy
kókusz tejszínnel úgy, hogy az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára
fonnyasztjuk, a felszeletelt gombát belerakjuk, megsózzuk, törött borssal
megszórjuk és megpároljuk úgy, hogy kevés húslevest vagy felfőzött ételízesítőt
öntünk hozzá.
Egy csapott evőkanál lisztet, a tejszínnel simára keverünk és a gombához töltjük. A mártásba tegyünk sok vágott petrezselymet.
Amikor a hús megsült, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a gombamártást. Párolt rizzsel tálaljuk.
Egy csapott evőkanál lisztet, a tejszínnel simára keverünk és a gombához töltjük. A mártásba tegyünk sok vágott petrezselymet.
Amikor a hús megsült, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a gombamártást. Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése