Zöldséges tócsni
Zeller, s.répa,cukkini, 1 cikk fokhagyma ezeket tészta reszelőn lereszeljük.
hozzávaló:
fűszerek,
só,
bors,
pici őrölt kömény,
1-2 tojás,
kukorica és
rozsliszt
Forrózsírban kanálnyi mennyiséget rakunk és mindkét oldalát
ropogósra sütjük.
Zöldséges csülök
Hozzávalók
Hozzávalók
1 vagy több csülök (attól függően, hogy hány személynek tálaljuk),
sárgarépa,
fehérrépa
zeller,
két fej vöröshagyma
babérlevél,
bors,
só,
fokhagyma,
majoránna, kakukkfű, szerecsendió,
zsiradék
Elkészítése
A csülköt megsózva, zsírral és kevés vízzel tepsibe tesszük
A felsorolt vegyes zöldséget és a vöröshagymát karikákra vágva mellé rakjuk, befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel és az egészet a sütőben pároljuk, amíg a csülök meg nem puhul.
Közben saját levével locsolgatjuk.
Köretként vele sült egész horgonyát adhatunk.
A csülök helyett lehet pulykával vagy csirkével is készíteni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése