Zöldséges tócsni, zöldséges csülök

Zöldséges tócsni

 Zeller, s.répa,cukkini, 1 cikk fokhagyma ezeket tészta reszelőn lereszeljük.

hozzávaló:
 fűszerek,
 só,
bors, 
pici őrölt kömény,
 1-2 tojás,
 kukorica és rozsliszt
 Forrózsírban kanálnyi mennyiséget rakunk és mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Zöldséges csülök

Hozzávalók

1 vagy több csülök (attól függően, hogy hány személynek tálaljuk),
sárgarépa,
fehérrépa
zeller,
két fej vöröshagyma
babérlevél,
bors,
só,
fokhagyma,
majoránna, kakukkfű, szerecsendió,
zsiradék

Elkészítése

A csülköt megsózva, zsírral és kevés vízzel tepsibe tesszük
A felsorolt vegyes zöldséget és a vöröshagymát karikákra vágva mellé rakjuk, befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel és az egészet a sütőben pároljuk, amíg a csülök meg nem puhul.
Közben saját levével locsolgatjuk.
Köretként vele sült egész horgonyát adhatunk.
A csülök helyett lehet pulykával vagy csirkével is készíteni.






Megjegyzések