FŐZELÉKEK: Karalábé
Zsenge karalábé főzelék.
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók kb. 3-4 személyre:
3 fej karalábé (70 dkg volt)
1 kis fej vöröshagyma - finomra aprítva
kb. 2,5-3 dl kókusztej
5-6 dkg rizsliszt
1/2 dl kacsazsír
1 csokor petrezselyem zöldje
kevés őrölt fehérbors
pici édesítő - ízlés szerint
só
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A karalábékat megtisztítom, ügyelve, hogy fás rész ne maradjon rajta, és kb. egyforma kis kockákra aprítom. Annyi vizet engedek rá, hogy kb még egy ujjnyira ellepje, sózom, kicsit roppanósra vagy puhára főzzük ízlés szerint.
Közben igen gyorsan, mert a zsenge karalábé hamar megpuhul, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, belefonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, felengedem hideg tejjel, elkeverem, és a főzelékhez adom. Kevergetem az újraforrásig, majd takarékon rövid ideig még főzöm, közben piciédesítővel, további sóval, borssal, aprított petrezselyem zöldjével ízesítem.
A tálaláshoz tükörtojásokat sütök feltétnek.
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók kb. 3-4 személyre:
3 fej karalábé (70 dkg volt)
1 kis fej vöröshagyma - finomra aprítva
kb. 2,5-3 dl kókusztej
5-6 dkg rizsliszt
1/2 dl kacsazsír
1 csokor petrezselyem zöldje
kevés őrölt fehérbors
pici édesítő - ízlés szerint
só
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A karalábékat megtisztítom, ügyelve, hogy fás rész ne maradjon rajta, és kb. egyforma kis kockákra aprítom. Annyi vizet engedek rá, hogy kb még egy ujjnyira ellepje, sózom, kicsit roppanósra vagy puhára főzzük ízlés szerint.
Közben igen gyorsan, mert a zsenge karalábé hamar megpuhul, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, belefonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, felengedem hideg tejjel, elkeverem, és a főzelékhez adom. Kevergetem az újraforrásig, majd takarékon rövid ideig még főzöm, közben piciédesítővel, további sóval, borssal, aprított petrezselyem zöldjével ízesítem.
A tálaláshoz tükörtojásokat sütök feltétnek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése