Rántott hús sütőben

RÁNTOTT HÚS SÜTŐBEN!
A panírozás ugyanúgy zajlik, mint szokványos esetben. Ám a húst nem serpenyőben sütjük, hanem a sütőben.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral úgy, hogy előtte vizezd be a tepsit. Így nem fog kiszáradni a hús. A sütőpapírt zsírozd be, és erre tedd a hússzeleteket. A tetejüket meg kell locsolni egy kevés olvasztott zsírral.
Előmelegített sütőbe kb. 20 percig 200 fokon süsd, majd utána vedd alacsonyabbra a hőfokot, és hagyd bent a húst addig, amíg nem érzed a sütőből kiáramlani a kellemes rántott hús illatot. Villával lehet ellenőrizni.
Előnyei:
• nem kell mellette állni és forgatni
• nem ég le
• nem kell csak pár evőkanál zsír, így takarékos
• nem szívja tele magát a panír zsírral, így fogyókúrázók is ehetik.


Én így bundáztam! fehér rizsliszt-tojás-kukorica prézli"
Tipp: Próbáld ki zöldségekkel is!

Megjegyzések