MOZZARELLA CUKKINIBŐL
Hozzávalók:
25 dkg cukkini
200 ml kókusztejszín
2 evőkanál kacsazsír
2 evőkanál útifűmaghéj
2 evőkanál citromlé
só ízlés szerint
Így készítsd:
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.
2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalót egy mixerbe és turmixold simára.
3. Simítsd folpack-kal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.
Ötletek:
Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted zselatinból is.
A zselatin, vagy útifűmaghéj adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.
Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!
Hozzávalók:
25 dkg cukkini
200 ml kókusztejszín
2 evőkanál kacsazsír
2 evőkanál útifűmaghéj
2 evőkanál citromlé
só ízlés szerint
Így készítsd:
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.
2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalót egy mixerbe és turmixold simára.
3. Simítsd folpack-kal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.
Ötletek:
Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted zselatinból is.
A zselatin, vagy útifűmaghéj adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.
Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!

Megjegyzések
Megjegyzés küldése