Torilla, vagy taco recept Varga Edit tollából

8 db átlagos méretű tortillához hozzávalók:
3 bögre liszt
2 evőkanál olvasztott, de nem forró zsír
annyi víz, amennyit felvesz, aránylag lágy tésztát kapunk
só, bors, oregano,
Összegyúrjuk, megfelezzük, megint megfelezzük, végül 8 kis gombócot kapunk.
Nagyon vékonyra nyújtjuk és palacsintasütőben zsíron megsütjük, megfordítjuk és úgy is átsütjük.
Nagyon vékonyra nyújtjuk és palacsintasütőben zsíron megsütjük, megfordítjuk és úgy is átsütjük.
Tetszés szerint tölthetjük salátával, zöldségekkel, maradék pörkölttel, rántott hús csíkokkal.
Hozzá való szósz:
Hagymát megpirítani zsíron, lehet hozzá pirospaprika, paradicsompüré, vagy szalonna, vagy belerakhatjuk a julienre vágott zöldségeket, salátát
Hagymát megpirítani zsíron, lehet hozzá pirospaprika, paradicsompüré, vagy szalonna, vagy belerakhatjuk a julienre vágott zöldségeket, salátát
Szia, milyen lisztet használsz a recepthez?
VálaszTörlés