Méteres kalács

 Mėteres kalács regenor diétába illő változata!

Hozzávalók:
6 db tojás
6 dkg eritritol
1,5 dl olvasztott zsír
1,5 dl langyos víz
1 db sütőpor
2 evőkanál karob-por az egyik piskótához
25 dkg rizsliszt
13 dkg világos rozsliszt

A tojásfehérjékből kemény habot verünk. 
A sárgáját kikeverjük az eritrittel,  majd fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a vizet. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet bele a sütőporral kevert liszt, majd végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Két részre osztjuk. Őzgerincsütőt kibéleljük sütőpapírral és a fele adag masszát beleöntjük. Sütjük. A másik adaghoz keverünk 2 evőkanál karob-port és azt is sütőpapírral bélelt őzgerincsütőben készre sütjük. 

Krém:

1 csomag Dia Wellness (70 g) v. 2 csomag (40 g) Hass Natural puncs pudingport 7 dl kókusztejjel és 2 kanál eritrittel felfőzünk. Langyosra hűtjük és hozzákeverünk 3 evőkanál ghee vajat. Közben a piskótákat felszeleteljük és töltjük a krémmel. A szeleteket egymás mellé rakjuk, így lesz méteres kalácsunk.

Tetejėre 10 dkg eritritet, 2 evőkanál karob-port , és annyi vizet, amivel jól ellehet keverni, majd lassú tűzön addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, kicsit hűtjük, majd hozzátesszük a maradék ghee vajat, ezzel vonjuk be az elkészült kalácsok tetejét.


Megjegyzések